Газовата криза и протестите срещу властта коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев

...
Газовата криза и протестите срещу властта коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев
Коментари Харесай

Добрев: Правителството гледа да оцелява, няма да подаде оставка заради протести

Газовата рецесия и митингите против властта коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

Шефът на ДАНС беше в Народното събрание и сподели - газът е съветски, само че е безценен, тъй като има медиатори. Увеличението на цената на газа не е 14%, съпоставя се цената за май с тази от април. Коректно е да се каже каква щеше да е цената, в случай че не ни беше врътнато кранчето - то тя щеше да падне - с 31,7%, в случай че ги нямаше медиаторите, съобщи Добрев.

" Ние вземаме с 30% по-скъп газ поради медиаторите, Полша взема по-евтин газ, тъй като го взема по немския контракт, който е на по-ниска цена ", сподели Добрев.

Той отрече от ГЕРБ да ревнуват премиера Петков за визитата му в Съединени американски щати, защото експремиерът Бойко Борисов се е срещал с Обама и Тръмп.

По думите му, ако ГЕРБ направи митинг, в София ще има 30 000 души.

Но това държавно управление, колкото и митинги да види, няма да си подаде оставка, тъй като за 3 от 4-те партии е въпрос на оцеляване, тъй като не се знае дали отново ще влязат в Народното събрание ", съобщи Добрев.

Припомняме, че премиерът Кирил Петков пристигна в пленарна зала със забавяне и се похвали пред депутатите на контрактувания по-евтин газ.

Жечо Станков от ГЕРБ репликира обаче, че нямало по какъв начин да е по този начин при лимитираните доставки от Украйна.

Напрежение настъпи в Народното събрание след декларация на парламентарната група на ГЕРБ.

Спорът пристигна от това, че на декларацията на ГЕРБ, прочетена от ръководителя на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова отговори не какъв да е, а финансовият министър Асен Василев.

В декларацията Атанасова още веднъж съобщи, че страната отива към неуспеха, една година по-късно България затъва в икономическа, финансова рецесия и дългова серпантина, стандартът на живот на хората е намален от инфлацията. " Променена ли е България? България е изменена, със спряно развиване, ръководена от шарлатани и дилетанти, раздирана от кавги, възходящи задължения и обедняващо население ", оцени Атанасова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР